open/sluit

Welkom bij de Banjaard

Toch weer in de top drie van Schoonste Stranden van Nederland

Katwijk - 28 augustus 2013

Wij ontvangen onze gasten graag op een goed geoutilleerd en perfect onderhouden strand. Dat betekent o.i. een gezellig strandpaviljoen, goed onderhouden strandhuisjes, voldoende en schone toiletten, strandvlonders tot aan de vloedlijn, moderne stranddouches en.... een zo schoon mogelijk strand. Dat lukte ook in 2013 weer want we kregen van de ANWB jury, die ons strand, in opdracht van Nederland Schoon, vier maal beoordeelde wederom de maximale score. Dit jaar bepaalde echter het publiek voor 50% de ranking zodat we nu na Domburg en Nieuwvliet derde werden in de strandtoptien. Uiteindelijk toch nog een plek om trots op te zijn!


Seizoen 2014

Strandpaviljoen de Banjaard is in de wintermaanden gesloten. Vanaf 29 maart zijn wij weer dagelijks geopend.


Huur nu uw strandhuisje voor het hele seizoen.

op elk strandgedeelte nog enkele te huur

Huur een eigen plekje op je favoriete stukje Banjaardstrand! Onze strandhuisjes zijn voorzien van twee ligstoelen, een windscherm, een bank, een tafeltje en een kapstok en staan op elk strandgedeelte. Kies voor een huisje met zeezicht of in de beschutting van de hoog opgewaaide duinen. Op het oostelijk strand bij de strandovergang van Residence de Banjaard, op het Hoofdstrand dichtbij het gezellige strandpaviljoen of op het rustige Weststrand.


De Cadweazle

Het strand verkennen met een electrische rolstoel!

Het Banjaardstrand is heel goed toegankelijk voor bijna iedereen met een beperking. Over de bijna twee kilometer loopvlonders kun je in een rolstoel heel gezellig een tochtje langs het strand maken en bij het strandpaviljoen een drankje doen Voor de meer avontuurlijk ingestelde rolstoeler is bij ons de Cadweazle te huur voor € 10,00 per twee uur. Zie ook : www.ortzeeland.nl


Strandsuppletie !!!!

"Nieuw zand voor de Banjaard"

In het voorjaar van 2013 is op het Banjaardstrand een nieuwe strandsuppletie uitgevoerd door de Belgische aannemer "De Nul"  van 360.000 m3 en een vooroeversuppletie ( onder water tegen de laagwaterlijn aan) van maar liefst 1.500.000 m3. Totaal bijna 2.000.000 m3 zand ( kun je 260 voetbalvelden met een meter zand mee bedekken).


De Banjaard en Emelisse

Natuurlijk tappen wij Emelisse wit en dubbel, bieren van het eiland. Met zorg in Kamperland gebrouwen. www.emelisse.nl


Doe mee, Verlos de Zee

De Banjaard nog schoner !

"Doe mee en Verlos de Zee" wordt gedragen door vrijwillers die zich ergeren aan de troep die dagelijks aanspoelt op onze Noordzeekust. Ook de Banjaard heeft een energiek en enthousiast verzamelaar van plastic en allerhande andere milieuvervuilende rotzooi.

Marja, je bent een kanjer !!

Je helpt Marja, ons en de natuur door mee te doen en alle troep die je vindt op het strand in de vuilnisbakken of in de grote "Doe mee en Verlos de Zee" kisten te gooien.

 www.verlosdezee.nlLike ons op Facebook


Webcam Banjaardstrand


Webcam Banjaard

kampioenen 2012

Tel (strand) +31 (0) 113 37 10 60, e-mail info@banjaardstrand.nl | de Banjaard | copyright © 2014